• 0216 326 9090
    • Sepetim

    Guzmanya 13

    943,80 TL (KDV Dahil)

    HEMEN SİPARİŞ VER

    Gönderim Yeri Seçerek Başlayın!

    • Hızlı
      Teslimat

    • Taze
      Çiçekler

    • Güvenli
      Alışveriş

    • Ücretsiz
      Teslim

    Ödeme Seçenekleri

    • Master
    • Visa
    • Havale/Eft
    • Kapıda Ödeme
    • Maestro
    • Güvenli Ödeme
    Ödeme bilgilerinizi güvende tutar. Ödeme esnasında kredi kartı bilgileriniz hiçbir şekilde 3. kişiler tarafından görünmemektedir.

    Guzmanya Bakımı

    Kırmızı Guzmanya Çiçeği, hediye edebileceğimiz harika bir seçenektir. Sevdiklerinize yeni işlerinde, yeni evlerinde hiç fark etmeksizin gözlere bu denli hitap eden, salon bitkimizi taktim edebilirsiniz. Guzmanya çiçeğimiz çok rağbet gören bitkilerimizden birisi bizde bu doğrultuda Guzmanya çiçeği ile alakalı detayları sizler için derledik.

    Gösterişli Guzmanyalarımızın bakımı düşünüldüğünden daha kolaydır. Tropikal bölgelerde yetişen Guzmanyalar nemli ortamı oldukça severler. Bu sebeple özellikle yaz aylarında her gün sulamak gerekir. Göbeğinden başlayarak sulanması önerilir.
    Toprak neminden ziyade hava neminden yararlanmayı severler. Guzmanyalarımızın toprak değişimlerini 2 yılda bir yapmalıyız. Ara sıra yapraklarını silerek nem dengesini sağlar aynı zamanda üzerlerindeki tozların alınmasıyla hava geçirgenliğini arttırmış oluruz.
    Ayrıca başka bir saksıya aktarırken geçireceğimiz saksının alt kısmının delikli olduğuna dikkat etmeliyiz. Aksi takdirde fazla suya maruz kaldığından dolayı çiçeğimiz solar veya böceklenir. Fazla su tutmayan vitaminli bir toprak kullanmak önemlidir.
    Guzmanya Çiçeği Anlamı
    Guzmanya çiçeği adını İspanyalı gezgin ve doğa bilimci Anastasio Guzman’dan alır. Bu bitkiyi ilk keşfedenin A. Guzman olduğu bilinir. Usta bilimcinin vefatından sonra arkadaşları bu türün adını ona ithafen Guzman olarak belirler. Türkçe adı ise Kırmızı Yıldızdır.  Guzmanya çiçeği dinamikliğin sembolüdür. Bolluk bereketlilik anlamına da gelir. Ayrıca renklerine göre de farklı anlamlar taşımaktadır;
    Kırmızı Guzmanya: Pozitif yaşamı, enerjiyi,  aşkı temsil eder.
    Turuncu Guzmanya: Başarıyı temsil eder.
    Sarı Guzmanya: Şans ve zenginliği temsil eder.                                                                                                        
    Guzmanya Çiçeği Çoğaltma
    Guzmanyalar kök dibinden yavru verirler. Ana gövdeye zarar vermeden makas veya bıçak yardımıyla dikkatlice ayırarak, önceden hazırlanan yeni saksılarına ekilir ve gelişimlerine devam ederler. Dikeceğimiz yeni saksının çok geniş olmamasına ayrıca dikkat edilmelidir.
    Başka bir saksıya geçirilmeden de gelişimlerini sağlayabilirler fakat birkaç yavru aynı saksıda zorlanacaktır bu yüzden ayırmanızı öneririz. Çiçeği koyduktan sonra boşta kalan kenar kısımlarını iyice doldurmanız gerekir. Dikilen çiçeğin hava almaması çok önemlidir.
    Toprağın oturması için ilk etapta iyice sulamalı ve suların deliklerden çıktığını görmelisiniz. Dikim işlemi bittikten sonra toprak diplerine çakıl taşları serpiştirerek bitkimizi can dostumuz kedilerimizden koruyabiliriz. Çiçeğimizin gövdesi açılana kadar sprey şişesi kullanarak püskürtme yöntemiyle sulamalısınız.
    Yavruların gelişimi yaklaşık 5-6 ayı bulacaktır. Bu süre zarfında çiçek açma dönemlerinde az sulamalısınız. Guzmanya çiçeğinizi ektikten en az bir sene sonra başka saksıya almalısınız. Bu bitkiler çok fazla yer değişiminden hoşlanmazlar bu yüzden 2 yılda bir saksı değişimi idealdir.
    Guzmanya Çiçeği Özellikleri
    Uzun yaprakların merkezinde göbekten kırmızı çiçek açar. Göbekte oluşan çiçek zaman zaman sarı veya turuncu da çıkabilir. Oluşan çiçek 6-8 ay kadar canlı kalıyor. Daha sonra koyulaşmaya ve kurumaya başlıyor yani ömrünün sonuna geliyor fakat yerini yavrularına bırakıyor ve bu döngü böyle devam ediyor.
    En önemli özelliklerinden biri de Guzmanyalar, yaprak dökmeyen çiçeklerdir. Bulundukları ortamın sürekli havalandırılmasından çok hoşlanırlar. Ekildikleri toprağa kökleriyle sıkı sıkı tutunurlar. Guzmanya bitkisi yetiştiği yerden de anlayacağımız üzere, rutubetli ortamları çok severler.
    Guzmanya Çiçeği Çürümesi
    Guzmanyalar güneş ışığını severler fakat doğrudan güneşe maruz kaldıklarında solarlar veya yaprakları yanar. Doğrudan güneş ışığına maruz kalmayı sevmedikleri gibi çok karanlık ve soğuk ortamlardan da hoşlanmazlar. Bu sebeple yerlerini güzel ayarlamak çiçeğimizin yaşaması ve devamlılığını sağlaması açısından oldukça önemlidir.
    En fazla 8 ay sonra çiçeğimiz solmaya başlar. Çiçeğimiz solsa dahi sulamaya devam etmeliyiz. Yavrularını ayırmadığımız için onların suya ihtiyaçları olacaktır. Solan çiçek iyice kurumadan kesme işlemini yapmayalım aksi takdirde filizlenen yavrular bu durumdan etkilenebilir. Kuruyan yerleri en kökünden kesmeye dikkat edelim.
    Guzmanya Çiçeği Kaç Günde Sulanır?
    Guzmanyalar tropikal iklim bitkisi olduklarından dolayı suyu severler. Fakat ortasını bulmanız oldukça önemli. Fazla ıslak ya da fazla kuru bir toprak maalesef işimize yaramaz ve çiçeğimiz yakın zamanda solar ve ölür. Dolayısıyla yavru da veremez.
    Yazın her gün sulayabiliriz yine de sulamadan önce toprağın nemliliğini elimizle kontrol etmekte fayda var.  Sıcak havalarda çiçeğimizin gövdesindeki huni kısmında az da olsa su bulunduralım. Oradaki su bittiyse eğer çiçeğimiz bizden su bekliyor demektir. Şubat ayı, bitkimizin dinlenme dönemidir bu sebepten sulamayı azaltmak durumundayız. Yaklaşık on güne bir sulamak yeterli olacaktır.
    Saksı bitkileri kışın soğuk havalarda pek sulanmaktan haz etmezler. Önemli bir hususta, verdiğimiz suyun dinlendirilmiş veya yağmur suyu olması da çiçeğimizin gelişimi için yarar sağlayacaktır. Kış ayına girdiğimizde suyu azaltmamız gerekir bu sayede çiçek açacaktır.
    Guzmanya Ne Zaman Çiçek Açar?

    Sizde Yorum Yapın


           

    Benzer Ürünler